x
Anderson .Paak: Ventura

Anderson .Paak
Ventura

Spelar säkra kort – för säkra kort

GAFFA

Album / Aftermath
Utgivning D. 2016.04.12
Recenserad av
Morgan Storesund Skarin

Till skillnad från höstens albumsläpp Oxnard, frångår Ventura inte det funkiga signatursound som förde Anderson .Paak in i rampljuset från första början. Här dyker Paak snarare ännu djupare ner i funken än tidigare.

Anderson .Paak har inte riktigt lyckats följa upp de förväntningar som 2016 års Malibu byggde upp. Det som gjorde Malibu så bra var blandningen mellan Paaks hiphoprötter och den glädjefyllda discon. Oxnard och Ventura fortsätter inte på samma spår, men introducerar heller inget nytt. Istället för att blanda båda sounden på ett album, har han delat upp dem i två.

Oxnards styltiga hiphop-produktion hackade sönder Paaks souliga flow. På Ventura får soulen flöda över silkeslena funkbeats. Men utan hiphop-ådran misslyckas han skapa den energirika edgen som gjorde Paak unik.

Ventura är ett säkert kort. Anderson .Paak gör det som han är bäst på och gör det bra. Samtidigt saknas den där nyfikenheten, där flera influenser får ta plats. För att Paak ska kunna ta nästa steg måste han våga blanda igen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA