x
Jade Bird : Jade Bird

Jade Bird
Jade Bird

Drömmar om roadtrips i den amerikanska södern

GAFFA

Album / Glassnote
Utgivning D. 2019.04.19
Recenserad av
Amanda Ekblad

Albumet Jade Bird består av 12 låtar som rör sig i gränslandet mellan americana och folkmusik. Med ett omslag som ser ut att vara hämtat ur en Lana Del Rey-indiedröm så fångar den direkt intresset. När man lyssnar på Jade Bird hörs en sångröst som påminner om stjärnor som Maggie Rogers och First Aid Kit.

Låtarna för tankarna till drömmar om roadtrips i den amerikanska södern. Musiken känns som skapt för att ha på i bilstereon medan man i hög fart åker ner för vägar utan slut med blicken fäst mot öppna fält i solnedgången. Låten Uh Huh är en av skivans höjdpunkter, i den går Jade Bird ifrån det gulliga och lite lugna och utforskar istället höjden och den starka delen av hennes röst. I den stunden förenas musiken och hennes röst på ett sätt som känns ovanligt för en debuterande artist.

Stundtals på skivan så känns dock vissa låtar lite bortkomna. Då känns det som att ivrigheten efter att testa på mycket blir för stor. Det kan göra det svårt att se ett samband mellan låtarna på skivan vilket gör att den blir lite spretig. Men det är överlag en imponerade debut av Jade Bird. Det som lyfter hela skivan är hennes röst som kan bära upp allt från lugna ballader till poppiga folkmusikdängor.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA