x
King Gizzard & The Lizard Wizard: Fishing For Fishies

King Gizzard & The Lizard Wizard
Fishing For Fishies

Samtidsanalys och boogie woogie

GAFFA

Album / Flightless
Utgivning D. 2019.04.26
Recenserad av
Jesper Robild

Det är svårt att bli flummigare än vad King Gizzard & The Lizard Wizard redan är. Ändå för Fishing For Fishies osökt tankarna till Sgt. Pepper genom ett suktande efter att klä sig i hippiekostym. Det är också flex mellan stilar trots stadigt grepp om en röd tråd. Musiken är naturligtvis något helt annat, bortsett möjligen från Strawberry Fields-mellotron i Real’s Not Real.

På musikplanet är det, precis som låttitlarna skvallrar om, gitarrbaserad boogie woogie för nästan hela slanten. Munspel, framträdande gungbas och ovanligt anspråkslöst för att vara King G. Som vanligt kan de inte låta bli att spåra ur, vilket bland annat skiner igenom i tjocka Acarine som kryddats med köttig house.

Fler Lennon-tendenser? På Fishing For Fishies har fantasimonster övergetts för cynisk samtidsanalys om miljöförstöring och millennials. Textrader som ”what in the world is going on?” och ”fuck all that plastic” är i trendigaste laget. Tur att de kompletterar med kvalster och en musikalisk nyfikenhet som aldrig lutar sig mot trygga kort.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA