x
Laleh: Vänta!

Laleh
Vänta!

Ett album som känns ämnat åt henne själv

GAFFA

Download / Warner
Utgivning D. 2019.05.31
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Undantaget ständige partnern Gustaf Thörn är det avpolletterat i det låtskrivar- och producentled som bidrog till materialet på Kristaller från 2016. På Vänta! är det Laleh Pourkarim som gett upphov till materialet, som arrangerat, spelat in och producerat. Resultatet är följaktligen ett album som återigen känns ämnat åt henne själv, där spår som Svenska 2 och City Of Angels redan känns bekanta. Men med blott åtta låtar, ett mellanspel och ett outro är Vänta! över redan efter 29 minuter.

Som brukligt numera presenteras allt svenskt innehåll först, det engelska sist. Bland det svenska har redan Tack Förlåt nått ut i mediabruset; ett smart medryckande spår och en ypperlig förstasingel. Sand Överallt bygger på mer eller mindre samma formel medan titelspåret är ett återhållsamt piano- och stråkarrangemang.

På engelska sidan försöker Make Me Smile och framför allt Knock Knock tänja på gränserna – försiktigt inspirerade av M.I.A. men för blyga för att mäta sig. Skivans topp och partyhöjare är istället den elegant arrangerade It Was All For The Kids.

Inte Lalehs starkaste alster, alltjämt ett artisteri som fortsatt intresserar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA