x
Agent Blå: Morning Thoughts

Agent Blå
Morning Thoughts

Stark indieleverans signerad GBG

GAFFA

Album / Luxury
Utgivning D. 2019.05.10
Recenserad av
Alex Pettersson

Vilka som tar upp stafettpinnen efter snart insomnade indieinstitutionen Luxury återstår att se, men att Agent Blås Morning Thoughts är sista anhalt för det legendariska skivbolaget kan vi med sorg i halsen konstatera. Lyckligtvis rör det sig om en högst värdig sorti.

Agentens febriga indiepop låter med sina post-punkiga 80-talsrötter genast bekant och vi kan konstatera att Emelie Alatalos myndiga stämma fortsatt är bandets tydligaste DNA. Däremot har uppenbarligen en gammal låda med slagverk, något överraskande, dammats av för att ta relativt stor plats på skivan; harskramlor, bjällror och bongotrummor ger Agent Blå sken av att för första gången i karriären nästan svänga. En upptäckt som till en början leder till en närmast inre konflikt men i slutändan mestadels mynnar ut i en välkommen fräschör.

Child's Play, en av årets starkaste singlar hittills, återfinns givetvis. Och då flertalet andra spår, däribland utsökta Boys, helt klart är uppe på samma nivå kan vi inte annat än konstatera att denna göteborgspärla har gjort det igen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA