x
Ison & Fille: Vackra Liv

Ison & Fille
Vackra Liv

Den här duon behöver varken summera eller posera

GAFFA

Album / Sony
Utgivning D. 2019.05.24
Recenserad av
Emil Viksell

Mycket vatten har runnit under broarna sedan Länge Leve Vi (2014). Ison & Fille var redan då fullt ut accepterade av etablissemanget, men är nu för evigt inristade i annalerna.  

När Petter skulle summera och samtidigt stadfästa sin plats i samtiden släppte han tre plattor 2018:  Lev Nu9818 och Dö Sen. Ison & Fille firar inte något specifikt jubileum och nöjer sig med den till övervägande del Mack Beats-producerade Vackra Liv.

De försöker varken hålla jämna steg med ungdomen eller framhålla dået som en peak-tid bättre än alla andra eror. Nej, detta är en skiva från en duo som inte behöver summera eller posera. Istället är det ett album som bevisar att de inte har avstannat, i Fenix och Pengar ger både Ison och Fille prov på att de kan fortfarande kan leverera glödheta bars. Albumet har också den där välbehövliga balansen mellan djuplodande reflektionsrap och bangers.

Ny Dag är en ”Rocky”-låt för 2019 och Vinnare, med gästande Cherrie och Imenella, är en sommarhit att drömma sig bort i. Här saknas egentligen ingenting och detta är precis vad dessa veteraner ska leverera.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA