x
Wu-Tang Clan: Of Mics And Men

Wu-Tang Clan
Of Mics And Men

Börjar bli oumbärligt utdaterat och gubbigt

GAFFA

EP / Caroline
Utgivning D. 2019.05.17
Recenserad av
Emil Viksell

EP:n Of Mics And Men följer på dokumentärserien med samma namn. Nu ska Wu-Tang Clan-mytologin odlas och haussas ännu mer. Serien har jag inte sett men EP:n är inte mycket att hänga i julgranen. Egentligen är det bara fyra låtar, tre av spåren är så kallade ”skits”, ljudsnuttar ur dokumentärserien får man anta.

Wu-Tang ska verkligen ha en eloge för att de förblir vid sin läst och inte låter sig influeras av trap och soundcloud-rap. Låtarna låter verkligen som Wu-Tang Clan mer eller mindre alltid har gjort. Det där pajiga, hopplockade och råa soundet.

Visst är det lite småkul att höra RZA mala på om saker och ting. Och Ghostface Killahs bars är bra precis som vanligt. Men det är fasen inte särskilt roliga låtar alls och till skillnad från The Saga Continues (2017) finns här inga låtar som ändå flyger ordentligt tack vare energi, flow och expertis.

Jag ställer gärna upp på mytologiseringen av Wu-Tang Clan, få grupper har haft en större inverkan på mitt musikintresse. Men det börjar bli oumbärligt utdaterat och gubbigt. Nu är klanen ute på turné med andra ikoniska 90-talsgrupper, turnén går under namnet Gods Of Rap. Det är samma slags grupprunk som Metallica med flera thrashband sysslade med i The Big 4-turnén. Gäsp.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA