x
Membranes: What Nature Gives ... Nature Takes Away

Membranes
What Nature Gives ... Nature Takes Away

En stormande best till platta

GAFFA

Album / Cherry Red
Utgivning D. 2019.06.07
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Det finns egentligen ingenting på den här skivan som borde fungera, det är ett koncept på för många kockar taget ett steg längre.

Membranes är postpunk-bandet från Blackpool som skränade och stökade från 77-85 och sen återförenades 2009 som ett mörkare, mognare och mer fokuserat band.  What Nature Gives … är en dubbelplatta baserad på naturen och vad vi gör med vår planet där bandet tagit hjälp av en stor kör, stråkar och en hög intressanta gäster. Man öser på med allt det och blandar postrock, punk, drones, funk, psychrock och dub i en salig röra som mot alla odds funkar perfekt.

Det är en stormande best till platta där framför allt det fantasifulla och otroligt attraktiva trumspelet sticker ut. Till det har vi ett precist och taggtrådsvasst gitarrspel, en tung dubbig bas och John Robbs antisång som fungerar riktigt bra med kören. Det är ambitiöst, vågat, helt vansinnigt och precis lika underbart. Det är en skiva som kämpar emot ett klimat där låten är viktigare än plattan och ingen bryr sig om koncept och samvete.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA