x
Avicii: Tim

Avicii
Tim

Sluter cirkeln för Sveriges största

GAFFA

Album / Universal Music
Utgivning D. 2019.06.07
Recenserad av
Josefi Jönsson

Att försöka sätta fingret på hur någon som inte längre kan uttrycka sina känslor hade avslutat sin sista skiva kan inte vara enkelt. Speciellt inte när denna någon kommit att kännetecknas som en musikalisk perfektionist. Men precis det ansvaret har dem närmast Avicii ändå tagit sig an.

När Wake Me Up fullkomligen välte världen sommaren 2013 visade Tim Bergling vem han var. Hur han kunde få de mest otänkbara musikaliska kombinationerna att låta som om att de alltid hört samman. Det gnäll som uttryckts över att Bollywood-soundet på tidigare släppta Tough Love inte låter som honom får mig därmed att undra om folk levt under en sten sedan dess.

För är det något Tim allltid ska minnas som är det hans förmåga att tänka i musik. Den sida som hyllats av alla som jobbat med och nära honom. Hur nära Tim faktiskt jobbade i sina team märks främst i samarbetena med Salem Al Fakir och Vincent Pontare. I inledande Peace Of Mind kastas vi tillbaka till hur allting började. Och när Chris Martin och Aloe Blacc återigen gästar på låtar som drar oss till minne om hur Avicii kom att bli Sveriges största musikikon är det som om att cirkeln är redo att slutas. Även om sorgen över att det inte är han själv som får dra den sista linjen ständigt vilar över.

Vi kommer dock aldrig få veta hur det faktiskt hade låtit om Tim själv hade fått sätta sina final touches på musiken han efterlämnade. Men när Noonie Baos stämma tonar ut i Fade Away känner jag ändå att det som Tim kom att bli hade gjort honom stolt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA