x
Yeasayer: Erotic Reruns

Yeasayer
Erotic Reruns

Dansant diskografi-dipp

GAFFA

Album / Yeasayer
Utgivning D. 2019.06.07
Recenserad av
Jesper Robild

Det ska vara kul att spela i Yeasayer. Brooklyn-trion är duktiga på att behålla sin personlighet, sina avantgarde-knasiga omslag och en frisk aura av psykedelia. Men stå still och stampa? Näppeligen. Vägen har gått från melankolisk psych-folk via elektropop till minimalistisk eftertänksamhet. 2019 års hållplats låter mer MGMT än MGMT själva.

Politik är också ett återkommande inslag, och med tanke på hur mycket världen suger för tillfället uppstår det en del kognitiv dissonans när bandets musik låter mer bekymmerslös än någonsin. Chris Keating använder funkigt studsiga och dansanta medel, tillbaka till de gladaste stunderna på Odd Blood, för att spotta på Trump-administrationen.

Tyvärr orsakar vändningen ett tapp i dynamik och Erotic Reruns når inte upp till sina föregångare. Albumets största problem är att det är över på 29 minuter, samt att de på förhand släppta singlarna Ecstatic Baby, Fluttering In The Floodlights och Let Me Listen In On You visar sig vara höjdpunkterna. Ska vi testa att lägga ner förhandstitt-prylen en stund?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA