x
Memoriam:  Requiem for Mankind

Memoriam
Requiem for Mankind

Malande tyngd i välslipad och old school döds

GAFFA

Album / Nuclear Blast
Utgivning D. 2019.06.21
Recenserad av
Amelie Schenström

Högst välspelad old school döds med fina inslag av lika old school thrash i bandets tredje giv på lika många år. Tänk riktigt tidigt bay area-sound och tiden när de båda genrerna utvecklades och växte ur och med varandra. Efter två album på tema sorg och motstånd är Memoriam tillbaka med en platta med krigets fasor i fokus där musik och lyrik är likvärdigt krossande tunga. Typexempel är bittert ljuva spåret The Veteran.

Karl Willetts röst maler på i princip i samma tonläge plattan igenom. Det är inte variation du ska leta efter för att uppskatta detta album. Så när sista spåret tonat ut kan jag inte påminna mig en enda enskild låt från Requiem For Mankind, vilket naturligtvis måste ses som en sorts svaghet hos skivan. Men å andra sidan behöver inte all musik vara catchig och sitta som klister i öronen i timtal efter lyssnandet. Och helheten är desto mer gedigen och på alla sätt lockande att återkomma till.

Gillar du bandets tidigare alster blir du inte besviken. Lika rå och tung som de två tidigare albumen och med kanske än mer välslipad produktion. Årets brittiska dödsmetallplatta?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA