x
Holy Ghost: Work

Holy Ghost
Work

Disco är alltid intressant

GAFFA

Album / BMG
Utgivning D. 2019.06.21
Recenserad av
Daniel Horn

Under förra decenniet fullkomligt ploppade det upp vita privilegierade män som skapade disco. Vi klumpar ihop hela gänget i en bunt bara: Chromeo, !!!, Junior Boys, Cut Copy, LCD Soundsystem, Holy Ghost. Det jag vill komma till är att deras musik känns relevant än idag. Det var alltså ingen fluga och det kan vi tacka discon för. Disco-musik är nämligen alltid relevant, vem som än sysslar med det och när det än sker.

Och med den känslan går vi in i Holy Ghosts senaste verk. Ett mysigt och puttrande sådant som placerar sig någonstans mellan Daft Punks softrock-/disco-hyllning Random Access Memories och Chromeos mer flåshurtiga, stompiga och attitydstinna syntpop.

Även om man känner igen sig i det mesta från Holy Ghost (gillar du hitten Static On The Wire från 2010 kommer du uppskatta detta) så har några förändringar skett det senaste. Jag tänker i första hand på Heaven Knows What som är mer War On Drugs-pop än säg Arthur Russell-disco. Ljudbilden är som en varm kniv i smör, den går in i allt och alla och fungerar som ett perfekt andningshål på ett annars stabilt och bra men något strömlinjeformat album.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA