x
Mark Ronson: Late Night Feelings

Mark Ronson
Late Night Feelings

Perfekt (kommersiell) pop

GAFFA

Album / Sony
Utgivning D. 2019.06.21
Recenserad av
Daniel Horn

Vad är kommersiellt i dessa dagar? Mark Ronson anses vara kommersiell. Han rör sig med kommersiella artister och hans musik streamas av miljoner efter miljoner. Men är hans musik kommersiell för det? Njaae, är nog svaret.

För i likhet med Calvin Harris kan den här musikern/producenten välja och vraka bland samarbetspartners och egentligen göra vad som faller honom in. Om inte Mark Ronson hade haft en fallenhet för disco, 80-talsfunk, klassisk soul och det rena svänget så hade Late Night Feelings lika gärna kunnat bli en noise/ambient-aktig historia, det vill säga om han varit på det humöret. För Mark Ronson ställer sig inte in och det är det som gör honom så intressant.

Att Lykke Li typ inleder och avslutar allt säger en hel del. Här har vi en artist som har fått en enorm skara fans efter sig, som leker med det kommersiella men som också hittar nya vägar ut och på det sättet känns tillräckligt alternativ för att nå den stora massan, som den lilla eliten. Mark och Lykke är så sett ett radarpar. Med Late Night Feelings röjer den här stjärnproducenten ny väg för kommersiell musik, vad det nu är.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA