x
En exemplarisk MC och tre exemplariska producenter

Off The Meds, Lollapalooza, Stockholm

En exemplarisk MC och tre exemplariska producenter

Recenserad av Johan Jacobsson Franzén | GAFFA

Kamohelo Khoaripe är en exemplarisk frontman.

Han är karismatisk, oberäknelig, stolt, ohämmad, engagerad, cool. Och han är begåvad med en skönt tillbakalutad röst som passar perfekt ihop med elektroniska ljud.

Han har, helt enkelt, det. Att släppa honom med blicken är i princip omöjligt. Att lyssna på honom är behagligt för öronen.

(Dessutom röker han på scen vilket kanske inte är så tufft, men i nådens och förbudens år 2019 är det åtminstone rejält anmärkningsvärt. När såg du en artist ens tända en cigg senast?)

En exemplarisk frontman gör emellertid inget band. Lyckligtvis är Adrian Lux, Carl Löf och Måns Glaeser – Khoaripes samarbetspartners i Off The Meds – också synnerligen begåvade. Lux är ju exempelvis mannen bakom den moderna houseklassikern Teenage Crime, som nu fyllt dansgolv världen över i nio år.

Allt detta sammantaget gör att det är en fröjd att bevista Off The Meds konsert på Lollapalooza. Medan Lux, Löf och Glaeser väver en färggrann ljudgobeläng av bland annat electro, gammal XL Recordings-aktig hardcore, Global Communication-minnande ambient, techno à la Model 500 och breakbeat svassar Khoaripe fram och tillbaka över scenen och mässar näst intill oupphörligen på tsotsitaal (en Sydafrikansk dialekt byggd på beståndsdelar som afrikaans och zulu). Någonstans i mitten av gigget bränner de dessutom av Belter – huvudspåret på deras nya Studio Barnhus-tolva. En superhit i ett parallellt universum.

Stor kärlek. Svårt att dansa till men medryckande. Intrikat men lättillgängligt. Off The Meds själva beskriver sin musik som clap clap, vilket är smart – konventionella genrebeteckningar som house, techno och/eller tech-house räcker inte till för att ringa in deras sound.

Frågan är bara var publiken höll hus? Nog för att idag är stora rockdagen på Lollapalooza, men ... Är det några som förtjänar mycket mer än ett hundratal tappra själar och några nyfikna eftersläntrare är det Off The Meds.

LÄS FLER RECENSIONER FRÅN LOLLAPALOOZA


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA