x
Abbath: Outstrider

Abbath
Outstrider

Rockig black metal med gott om traditionella grepp

GAFFA

Album / Season of Mist
Utgivning D. 2019.06.05
Recenserad av
Amelie Schenström

Svängig svartmetall med en hel del traditionella grepp utan att för den skull vara alltför bakåtblickande. Outstrider är andra skivan under eget bandnamn sedan frontfiguren Abbath efter mer än 20 år lämnade sitt Immortal och är i det hänseendet ett steg i rätt riktning. Mer sväng och nååågot lite mer varierat låtmaterial på nya skivan jämfört med den självbetitlade ettan. Dock kunde jag önska mig ytterligare lite utsvävningar från det en gång satta schemat.

Titellåten blir samman med flera andra låtar något av en programförklaring där sångaren Olve "Abbath" Eikemo vänder ut-och-in på sin karaktär och sitt musikaliska värv. Utan att utmana något eller någon känns texterna överlag väldigt personliga. Vilket samtidigt kan synas lite märkligt då huvudsaklige textförfattaren inte är sångaren själv utan lyrikern Simon Dancaster som även stod för texterna på debuten.

Starkast är avslutningen med spåret Hecate samt en snygg cover på Bathorys Pace 'till Death, även om den versionen har en bra bit kvar till känslan i originalinspelningen. Rockig och habil black metal om än utan det lilla extra.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA