x
Nytändningen är ett faktum

Wolfmother, Lollapalooza Stockholm

Nytändningen är ett faktum

Recenserad av Janne Hallman | GAFFA

Sydney-bandet har haft det lite kämpigt de senaste tio åren, eller det är väl främst sångaren, gitarristen och frontmannen Andrew Stockwell som inte fått till grejerna ordentligt. Han har sparkat folk till höger och vänster, eller så har de slutat på grund av tjafs med Stockwell. Ett tag var bandet till och med upplöst.

Den kreativa såväl som kommersiella framgången har mattats av på grund av detta. Uppföljarna till den löjligt tajta debuten från 2005 har inte varit närheten av samma kvalitet, och bandet, som ett tag såg ut att ta över stafettpinnen från AC/DC som Australiens största rockband, har gått mer eller mindre kräftgång i flera år.

Men nu verkar det som det är ordning på torpet igen. Åtminstone live, där Stockdale och hans senaste line-up är ruskigt taggade och fokuserade på uppgiften. De öppnar stenhårt och sen ökar de takten utan att verka anstränga sig. Smart nog ligger fokus på debutplattan, och med låtar som Woman, White Unicorn, Joker And The Thief och Dimension i färgsprakande versioner så går det inte att misslyckas.

Det blir en ösig rockfest av det traditionella snittet, men som få kan klaga på. Visst har vi sett det förr, för egen del så sent som på Storsjöyran i fjol, men det som då varslade om en nytändning är nu ett faktum. Välkommen tillbaka, vargmamman!

LÄS FLER RECENSIONER FRÅN LOLLAPALOOZA


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA