x
Skrämmer slag på kidsen

Kvelertak, Lollapalooza Stockholm

Skrämmer slag på kidsen

Recenserad av Jonas Persson | GAFFA

Att boka Kvelertak sista dagen på Lollapalooza är sannerligen modigt, då övrig lineup består bland annat av MØ, Lykke Li och Lil Uzi Vert. Publiken är liten, hade det inte varit för att Lollapalooza erbjöd en gratis dag till de som köpt fredags- och lördagsbiljetter hade den varit obefintlig. Ljudet däremot är allt annat än litet, decivelnivån är ett snäpp högre än övriga band, som sig bör. 

För ungefär ett år sedan utannonserade Kvelertak att deras pompösa frontman Erland Hjelvik hade planer på att lämna bandet, efter elva år, mitt i en pågående turné. De fann snabbt en ersättare i form av Ivar Nikolaisen som tidigare frontat ett gäng punk/thrashband i Norge, samt gästat på Kvelertaks självbetitlade debutalbum. 

De tvivel angående Ivar som frontman försvinner så fort han kommer ut på scen med en öl i hand och bandana runt pannan. Hans energi smittar av sig på bandet, gitarrer kastas upp i luften och en hel del hoppsparkar förekommer. Det blir även en och annan dans ute i publiken. Kvelertak blandar materialet friskt från sina tre album och under den korta spel-timmen river de av klassiker som Mjød, Fossegrim tillsammans med den nyare 1985, med en sådan intensiv energi och fart att Lykke Li skulle bli förvirrad. Kvelertak skrämmer slag på Stockholm-kidsen som inte har en aning om vad som försiggår på scen.

En sjuhelskottas spelning och årets hittills bästa enligt undertecknad.

LÄS FLER RECENSIONER FRÅN LOLLAPALOOZA


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA