x
Omsorgsfullt mumlande för ovanlighetens skull

Gunna, Smash x Stadion, Stockholm

Omsorgsfullt mumlande för ovanlighetens skull

Recenserad av Morgan Storesund Skarin | GAFFA

Gunna är en av få mumblerap-artister som kan ta med sin hesa sluddriga röst från studioversionerna till publiken live. Rappare som Travis Scott och musikpartnern Lil Baby byter gärna ut sitt lågmälda register mot en skrikande rapstil när de står på scen, men inte Gunna. 

Den genuint hesa stämman lyfter rapparens konsert som på förhand inte såg ut att kunna sticka ut något särskilt. Som artist sticker nämligen Gunna inte ut något särskilt. Tillsammans med Lil Baby har han stått för ett par riktigt bra låtar med ett sound lånat av deras mentor Young Thug. Men av duons två medlemmar är det Lil Baby som räcker längst på egen hand – i alla fall i studion. 

Gunna har en image av att vara laid back. Därför är det förvånande när han lekfullt intar scenen och energiskt hoppar fram och tillbaka. Rapparen har inte det mest varierade soundet, vilket gör att hans låtar lätt smälter in i varandra. Men i artistens glädjefyllda leverans tycks låtarna väckas till liv.

Bättre blir det när Gunna kommer in på sina guldkorn. För till skillnad från radarpartnern Lil Baby som brände av sina högsta kort mitt i konserten på Lollapalooza förra helgen, sparar Gunna det bästa till sist. 

Bland guldkornen inräknas också en av förra årets topplåtar – Travis Scott-signerade Yosemite. Gunna som står för den ljuvligaste delen av spåret, gör den med stor känsla på scen. 

Det är en positiv överraskning när Gunna uppträder på Smash. Så sällan som hiphop gör sig bra live, blir det svårt att inte få ett leende på läpparna när någon behandlar sin musik så omsorgsfullt som Gunna gör här. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA