x
The Flaming Lips: King's Mouth

The Flaming Lips
King's Mouth

En färgglad snedtripp genom makt, död, sorg och beundran

GAFFA

Album / Warner Bros Records
Utgivning D. 2019.07.19
Recenserad av
Andreas Trella

The Flaming Lips fantastiskt underliga konceptalbum King’s Mouth – som från början var skapat som ett soundtrack till ett synkroniserat ljuskonstverk av Wayne Coyne – är precis lika flippat som både väntat och önskat. Kings Mouth kan till högsta grad ses som ett sagobok-album där av någon säkert given förklaring The Clashs leadgitarrist och medgrundare Mick Jones hjälper till mellan och i spår att läsa upp bandets trippiga berättelse, som för övrigt även ska finnas att tillhandahålla som illustrerad bok. 

King’s Mouth projicerar en skruvad berättelse om makt, död, kungarike och uppoffring. En berättelse om en hjälte som tar på sig att tappert kämpa mot ett kommande hot mot sin stad och därmed bli en älskad segrare över ondska. Det är ett album fyllt med sorg, beundran och vägen mot att komma till rätta med de massiva reflektionerna kring livet och döden.

Det hela är en härlig snedtripp genom ett färgglatt musikaliskt uttryck som bör lyssnas igenom som en helhet, då det kan vara svårt att dra ut ett spår från skivan och låta den stå på egna ben.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA