x
Frickys magiska och kitschiga känslorap är inte riktigt gjord för arenorna

Fricky, Hudikkalaset, Hudiksvall

Frickys magiska och kitschiga känslorap är inte riktigt gjord för arenorna

Recenserad av Emil Viksell | GAFFA

Det är smockat framför Parken-scenen när Fricky och hans crew intar Hudikkalaset. Publiken tycks alltid bjuda till extra när det kommer till Fricky. Men det känns trots det, som vanligt, lite ljummet.

Fricky har växt ut till en fantastisk låtskrivare sedan han blev med nytt alias, men han kan fortfarande inte fullt ut hantera livesammanhanget. Hans magiska och kitschiga känslorap är inte riktigt gjord för arenorna. Det blir särskilt tydligt när han luftar nytt material. Bland annat en låt om hans nya papparoll. När publiken inte funkar som understöd som i hans något äldre mjuk-bangers blir såsigheten ännu mera påtaglig.  

Man önskar ju att Fricky kunde få till arrangemanget också live. Så att hans fantastiska material får den inramning den förtjänar. Kanske är det bara en tidsfråga?

Sedan är det ju så att Fricktown, Je T’aime och Aqua Aura är rena allsångsarrangemangen. Fricky vinner trots allt genom att han har ett gäng få men genomstarka låtar som trots sina sorglösa arrangemang ändå fungerar för att publiken är så omåttligt entusiastisk.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA