x
Entombed A.D.: Bowels Of Earth

Entombed A.D.
Bowels Of Earth

Enkelt och rättframt med både en och annan kul twist

GAFFA

Album / Century Media
Utgivning D. 2019.08.30
Recenserad av
Amelie Schenström

"It’s death metal – simple and straightforward” kommenterar vokalisten L G Petrov nya plattan av Entombed A.D. Och visst är det så, det låter mycket dödsmetallhistoria och mycket av vad Entombed alltid har varit – oavsett att detta är den del av det ursprungliga bandet med tillägget A.D.

Mycket tradition alltså men också en hel del roliga twister. Inte helt väntat plockar bandet upp en gammal Hank Williams-låt från början av 50-talet, artistens sista singel före sin tidiga bortgång. I''ll Never Get Out Of This World Alive har det gjorts otaliga covers på under tidens gång men den har nog aldrig låtit bättre än så här!

Den som lyssnar extra uppmärksamt på låtarnas intron kommer bland annat höra både vokalistens harkelhostning i Torment Remains som inleder hela plattan, spöktoner i titelspåret, cabarékänsla i Bourbon Nightmare och ett intro värdig en Bondfilm i avslutande The Eternal Night. Som helhet är Bowels Of Earth en kul platta med förvånansvärt varierad musik trots att den samtidigt är väldigt genretrogen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA