x
Cult Of Luna: Dawn To Fear

Cult Of Luna
Dawn To Fear

Harmoniskt kaos i konceptfritt album

GAFFA

Album / Metal Blade
Utgivning D. 2017.09.20
Recenserad av
Amelie Schenström

Man anar i årets album en lekfullhet som inte funnits hos Cult Of Luna åtminstone det senaste decenniet. Musiken ger utrymme för en mjukhet som också är atypisk, såsom i de båda vackra låtarna Lights On The Hill och We Feel The End. Det betyder inte att Umeå-gruppens musik blivit ofarlig; det bränner till ordentligt i kaotiska spår som Nightwalker eller inledande The Silent Man.

När det gäller Cult Of Luna har vi vants vid konceptalbum med en mer eller mindre sammanhängande story och i så måtto är den föreliggande skivan ovanlig. Denna samling har enligt låtskrivare och sångare Johannes Persson kommit direkt från hjärtat och inte inordnats i något förhandsbestämt koncept. Icke desto mindre råder en fin harmoni i albumets låtstruktur och det finns inte något parti som känns som utfyllnad eller som plattan skulle mått bättre av utan.

80 minuter tung norrländsk doom/sludge kan ge en viss mättnad för stunden men det finns på Dawn To Fear mycket kvar att återkomma till och avtäcka i framtida lyssningar, just såsom ett riktigt bra album med lång hållbarhet ska vara beskaffat.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA