x
Effortless inledning

Sabina Ddumba, Höjden, Way Out West

Effortless inledning

Recenserad av Sara Karlsson | GAFFA

(Arkivfoto)

Sabina Ddumba är först ut på festivalens Höjden-scen, där det annars mest är “talks” och film, inför sittplatser fulla med en högst blandad publik. Populariteten från Så Mycket Bättre har säkert bidragit till detta. Hon utstrålar ett lugn och en härlig mix av självsäkerhet och ödmjukhet och vågar leka med studioversionerna av sina låtar. En anledning till att hon kan ta ut svängarna är tajta trion på bas, slagverk och gitarr plus skickliga vokalisten Daniela Sörensen, som får stort utrymme.

De blåser nytt liv i hitten Not Too Young, som avslutas med gospelkänsla. Jammandet i Blow My Mind får publiken att dansa försiktigt. Det är soul och det är full närvaro på scenen där Sabina mellansnackar på ömsom engelska och svenska, det är tydligt att hon älskar att vara här. Under låt fyra faller regnet, tröjor åker snabbt upp över huvudena under textraden “even when it rains”, sen håller det upp. Inför What’s Good uttrycker hon sin önskan att inte sjunga “fint” utan med känsla och låten får nästan karibiska vibes.

Efter ett antal nya låtar framkallar avslutande Effortless spridda glädjerop, publiken ställer sig upp och utan ansträngning får hon dem att sjunga med i sin största hit (känd från Grey’s Anatomy). “Hon är så jävla duktig!”, utbrister någon framför mig i kön ut.

LÄS FLER RECENSIONER FRÅN WAY OUT WEST


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA