x
 Proffsig popsymfoni

Zara Larsson, Flamingo, Way Out West

Proffsig popsymfoni

Recenserad av Sara Karlsson | GAFFA

När Zara Larsson intar Flamingoscenen med sina vitklädda dansare och körtjejer möts hon av en stor publik där den främre delen består av entusiastiska yngre tjejer. Hennes välkoreograferade och fartfyllda show lyckas hålla deras intresse på topp i drygt den timme konserten varar.

Mot en fond av färgsprakande naturmotiv och med eld, rök och ljuskaskader framför hon sin repertoar som det fullblodsproffs hon har utvecklats till. Stark sång från en stark personlighet får vad som kunde vara vanlig standardpop att lysa starkare än så. 

Redan i inledande Symphony som smyger igång för att växa i intensitet sjunger publiken – till och med förbipasserande nynnar med. En höjdpunkt i konserten blir när Carry You Home övergår i Aviciis Wake Me Up – där får hon de som möjligen ännu inte engagerats att vakna till.

I Ain’t My Fault blandar hon in Cardi B-slingan “I like it like that” som symbolisk tröst åt festivaldeltagare som saknar avhopparen.

Med tunga basgångar, snärtiga dansmoves och ett blont hårsvall som slungas fram och tillbaka genom röklukten känns det som att Zara Larsson levererar precis det som man förväntat sig.

LÄS FLER RECENSIONER FRÅN WAY OUT WEST


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA