x
Total artistisk integritet

Neneh Cherry, Linné, Way Out West

Total artistisk integritet

Recenserad av Janne Hallman | GAFFA

När jag senast såg vår främsta hiphopikon i våras var det en lite flamsig och ofokuserad turnéavslutning, vilket lämnade en viss besvikelse efter sig. Inte blev det bättre av att merparten av låtarna kom från senaste plattan Broken Politics, som förvisso är riktigt bra, men inte särskilt livevänlig.

Men snacka om att 55-åringen (jag vet, det låter inte klokt, för hon både ser ut och känns minst halva sin ålder) tar revansch denna gång. Totalt fokus på uppgiften, helt säker på vad hon ska göra, med en avslappnad attityd utan att vara dryg eller självgod.

Inledningen med hitten Manchild är till att börja med rätt kaxig, och redan där fattar man att nu blir det åka av. Visserligen är hälften av setlistan från Broken Politics, men nu enbart de ösigare numren, till exempel Shot Gun Schack och Deep Vein Thrombosis, omstöpta i mycket mer furiösa versioner.

Summan av ekvationen blir därför ett dovt Massive Attack-liknande muller och blixtrande drum & bass, som först får många i publiken att se lite frågande ut. Men långsamt sugs vi in i malströmmen av bas och rytmer och förlorar oss handlöst i Nenehs magiska musikvärld.

En lite onödig 7 Seconds drar ner tempot, men när hon går loss i finalen och rappar svindlande snyggt i Buffalo Stance visar hon med emfas att gammal är äldst. 

LÄS FLER RECENSIONER FRÅN WAY OUT WEST


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA