Slipknot: We Are Not Your Kind

Slipknot
We Are Not Your Kind

Köttiga riff och själdränerande våldsamheter

GAFFA

CD / Roadrunner Records
Utgivning D. 2019.08.09
Recenserad av
Andreas Trella

Slipknot lyckas med en uträknad dynamik låta We Are Not Your Kind flyta mellan en glidande mildhet och en omtumlande aggressivitet. Genom att inkapsla en universellt drypande våldsamhet, som fuktar trumhinnorna med ett sekret av vanvett och urladdningar, skapas en pulserande upplevelse som är få förunnat. Via att på ett personligt plan dissekera sig själv skapar Slipknot en tilldragelse som likt en massiv flodvåg av musikalitet trycks ner i hörselgångarna.

Slipknot skapr en snedvriden och misantropisk fristad med en mängd otroligt fängslande och infektiösa spår som är underbara att förlora sig i. Ett sorterat smörgåsbord fyllt med köttiga riff, kompetent orkestrerade låt- och textkompositioner som påvisar vad man bör göra med modern metal. Men det som framför allt imponerar och gör We Are Not Your Kind speciell är hur man verkligen hör hur samtliga medlemmar dränerat sina själar för att skapa dessa emotiva spår. Med vissa undantag kan man inte önskat mycket mer av en Slipknotplatta.

Alla musiker förtjänar mer än kredd för arbetet de lagt ner. Men man måste ändå buga en extra gång mot Corey Taylors som genom en växling mellan ett frenetiskt utspottande och en smekande ljuvlig stämma lyckas förmedla, beröra och ingjuta så mycket kraft och energi.

We Are Not Your Kind är en primal och fräsande störtdykning ner i psyket. Och inälvorna kokar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA