x
Frukostklubben serverar da funk

Parcels, Linné, Way Out West

Frukostklubben serverar da funk

Recenserad av Tommy Juto | GAFFA

Be mig inte försöka förklara varför, men de är så sjukt ocoola och samtidigt så sjukt coola. Som så ofta med de som skiter i trender och allt vad kredd heter, som endast fokuserar på att göra det de själva mår bra av. Å andra sidan har ju Stranger Things återfört 80-talet och den australiensiska kvintetten ser ut som om skådespelarensemblen från retro-sci-fi-serien blivit två år äldre och startat ett band.

Årets Way Out West är deras andra besök i Sverige, det första var på Popaganda förra året då de charmade byxbenen av folk. Idag har de vuxit ett snäpp ytterligare. Mer självsäkra, mer pondus, de ber inte om ursäkt och de något överdrivna jämförelserna med Daft Punk är det hög tid att alla släpper.

Bandets snygga sångstämmor är intakta, men överlag känns det som att de vågar ta ut svängarna mer, jamma och experimentera. Louie Swain har en liten bärbar radio stående på sin keyboard som jag till en början undrar vad han ska med att göra tills han sätter mikrofonen till den och börjar ratta in svensk FM-radio.

När groovemästarna från Byron Bay flyttades från klubbscenen på Stay Out West till rena rama frukosttiden i Slottsskogen tyckte jag att det var lite synd eftersom det potentiellt kunde vara på bekostnad av stämning, men jag viker mig för övermakten. Motbevisad av ett band som växer med uppgiften, drivna av en sällan skådad spelglädje.

LÄS FLER RECENSIONER FRÅN WAY OUT WEST


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA