x
Sveriges definitivt roligaste liveband bjuder på fest

Teddybears, Sthlm Under Stjärnorna, Stockholm

Sveriges definitivt roligaste liveband bjuder på fest

Recenserad av Janne Hallman | GAFFA

Nyligen hävdade jag att Sveriges bästa liveband är Viagra Boys, men det fick jag äta upp på torsdagen, när Teddybears gjorde en kaosartad klubbspelning på ett av huvudstadens coolaste ställen. Sthlm Under Stjärnorna ligger nämligen på en takterrass i ett höghus, 50 meter ovanför betonggettot Brunkebergstorg.

Med en häpnadsväckande utsikt och sjunkande kvällssol var stämningen på topp redan innan bandet kliver på. Och när de inleder med Ahead Of My Time på den pyttelilla scenen är det party direkt. Folk hoppar och sjunger, spiller alkohol och trampar varann på fötterna, utan att nån visar upp minsta sura min.

Och varför skulle man det? När björnarna bjuder upp till dans blir det ju alltid fest. Det går helt enkelt inte att låta bli att njuta av deras extremt medryckande låtar, eller le åt deras lustiga björnhuvuden med lysande röda ögon, eller skratta åt Patrik Arves roliga mellansnack.

Annars är det den inofficella fjärde medlemmen Rigo som får dra det tyngsta röstlasset, eftersom Arve mest spexar runt. Men Rigo gör ju jobbet så mycket bättre, och kan matcha de flesta av de gästsångare som hörs på albumversionerna av Different Sound, Little Stereo, Cobrastyle och Hey Boy.

Visst skulle det vara kul att höra och se Swing Fly, som ju är en utmärkt entertainer, men när Anna Ternheim dyker upp som hemlig gäst på Yours To Keep ökar hettan till kokpunkten. Hon visar sig funka utmärkt även som electropopsångerska, som ju ligger en bra bit från hennes egen musikgenre.

Som sista låt får vi Punkrocker, två gånger om eftersom Arve tycker att publiken inte hängde med första gången. Han passar även på att byta ut texten och sjunger istället om att han blivit bränd av en manet under semestern och tvingats smörja sig med nån kräm. Samtidigt sprätter de övriga i bandet iväg lågbudgetkonfetti från papprör, som ser ut att ha inköpts i skämtbutiken Buttericks.

Håller med, det låter inte klokt, men det är så landets (kanske) bästa och definitivt roligaste liveband jobbar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA