x
King Gizzard & The Lizard Wizard: Infest The Rat's Nest

King Gizzard & The Lizard Wizard
Infest The Rat's Nest

Greta Thunberg-metal

GAFFA

Album / Flightless
Utgivning D. 2019.08.16
Recenserad av
Jesper Robild

Stu Mackenzie tänker mycket på planeten, och texterna på King Gizzard & The Lizard Wizards andra album för i år berör kommande generation. Infest The Rat’s Nest är ett övertydligt konceptalbum, sprunget ur Greta-effekten och dystopisk sci-fi.

Det finns ingen Planet B. ”Mars for the privileged, Earth for the poor.” Antibiotikaresistens. Protagonisten får nog, sticker till andra klotet från solen, inser att Venus är skitvarmt och sätter med glädje sig själv i brand.

Australiensarna har kastat sig mellan genrer sedan starten, men frågan är om inte album nummer 15 sticker ut mest. Fyra medlemmar sitter på avbytarbänken, och resterande trio har enligt utsago övat och övat för att bemästra tremoloriff och dubbelkaggar. De har lyssnat på Motörhead, Exodus, Kreator och Slayer.

Och tre killar som aldrig spelat metal smäller i stort sett varenda aktiv thrash-dinosaurie på fingrarna. Varje sekund av det här in your face-paketet – i dubbel bemärkelse – är lätt det bästa genren erbjudit i år. Och det är ett flummigt surfkollektiv som skrivit skiten.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA