x
Exhorder: Mourn The Southern Skies

Exhorder
Mourn The Southern Skies

Mörka skyar över New Orleans och Louisiana

GAFFA

Album / Nuclear Blast
Utgivning D. 2019.09.20
Recenserad av
Cecilia Wemgård

Gudfäderna av sydstats-thrash metal har gett sig på ett mognare sound där gunget dominerar och livekänslan smyger sig in. Att Pantera en gång i tiden byggde vidare på Louisanabornas musik känns än mer påtagligt när Exhorder levererar en arsenal värdig att störa kyrkofriden med.

Det är svårt att tro att det har förflutit 27 år sedan förra skivan The Law och än bättre är det att Mourn The Southern Skies har mer gemensamt med debuten Slaughter In The Vatican. Här har vi stilbildande thrash metal som fortfarande andas ungdom trots medlemmarnas gedigna medelålder. Det finns även en charm med att tugget går i klassiskt bluestempo kört i ultrafart, en riktig cajungryta extra allt.

Kruxet är att hur fantastisk första tredjedelen av albumet än är så blir det snart väldigt repetitivt. Riffen kan man skära genom ost med, men en gnagande känsla i bakhuvudet säger att det här har ändå gjorts förut och många gånger om. Live kommer vissa av dessa låtar att göras odödliga, men det är i kombination med tidigare skatter.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA