x
Lisa Miskovsky: Bottenviken

Lisa Miskovsky
Bottenviken

Medryckande melodier och djupare bottnar

GAFFA

Album / Despotz
Utgivning D. 2019.09.06
Recenserad av
Andreas Trella

Efter ett albumsläppsuppehåll på sex år är det en sann fröjd att återigen få berikas av umepärlan Lisa Miskovskys melodier. Bottenviken – en förlängning av senaste EP:n Home som släpptes tidigare i år – är en kompetent myspop-platta som även rymmer en hel del djupare bottnar. Det är svårt att exakt sätta fingret på ingredienserna som Miskovsky använder för att tillreda en så välsmakande musikgryta.

Öppnande Stop Beatings sentimentalt gungande, Homes oerhört tilltalande och rent av orgasmiska crescendo samt Miskovskys eget känsloladdade svar på Mozarts RequiemRun For Cover känns samtliga som en oerhört åtråvärd start på plattan. Dock kan en del spår erhålla lite att önska, som exempelvis den fina duetten med Andreas Moe som rent av kan kännas något blasé.

Men en kombination av noggrant avvägd simplicitet, en genomtänkt variation av högtravande och avskalande samt utmärkt medryckande melodier gör Bottenviken i helhet till ett starkt och oerhört välkommet återkommande för Miskovskys fylliga alster.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA