x
Anna Ternheim : A Space For Lost Time

Anna Ternheim
A Space For Lost Time

Hon tycks ha gett upp lite av sitt vemod för en ljusare stämning

GAFFA

Album / CNTCT/BMG
Utgivning D. 2019.09.20
Recenserad av
Sara Karlsson

“Riding in my baby’s car/ Heart Of Gold playing on the radio” precis som Anna Ternheim avslöjar i sina tankar om skivomslag i senaste GAFFA-numret refererar hon till Neil Young som sin barndomshjälte i You Belong With Me på nya albumet A Space For Lost Time. Annars är det kanske lite svårt att upptäcka några Neil Young-influenser i hennes nya låtar, varav hälften skrivits tillsammans med Björn Yttling. 

Nej, inte så mycket folk eller country den här gången. Det låter mer poppigt med lättsjungna refränger som i This Is The One släppt för snart ett år sedan och tidigare nämnda You Belong With Me. Hon tycks ha gett upp lite av sitt vemod för en ljusare stämning, även om de relationsrelaterade texterna inte är problemfria.

Låtarna är väl arrangerade med intressanta ljudbilder och markerad rytm, men kanske skiljer de sig inte så mycket från varandra. Ett undantag är den lite udda, sista låten, Oh Mary, som trots att man väntat på något annorlunda inte riktigt går hem. Jag saknar Ternheims lite mer akustiska storytelling, men det nya albumet har ändå hög mysfaktor och är lätt att ta till sig. Endast hängivna fans kommer dock se det som ett mirakel likt omslagets effektfulla gå på-vatten-trick.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA