x
Netherbird: Into The Vast Uncharted

Netherbird
Into The Vast Uncharted

Gnistrande elegant svärta med glödande lyrik

GAFFA

Album / Eisenwald
Utgivning D. 2019.09.27
Recenserad av
Amelie Schenström

Så här låter en perfekt mix av det vackra och det brutala i melodisk extreme metal!

I årets kanske mest efterlängtade album inom genren visar Netherbird hur ett band kan utveckla sitt koncept utan att på något vis upprepa sig och återigen har man skapat ett album med glödande vacker lyrik och brutalt snygg musik. Och givetvis, eftersom vi pratar Netherbird, ett albumomslag som kompletterar känslan, med målningen Älvalek av 1800-talskonstnären August Malmström.

Låtsnickrandet har alltid varit en styrka hos bandet och det är i finsnickeriet, i de utsökta detaljerna, som Netherbird tar hem sina segrar igen och igen. Inget slarv med hantverket någonstans i detta musikbygge. Och lyriken är emellanåt närmast magisk.

Netherbird har varit ett band att hålla koll på under alla de 15 år de skapat sin musik och med 2016 års album The Grander Voyage lyfte sig bandet ytterligare ett steg och skapade sin bästa platta dittills. Med årets album fortsätter de sin resa mot den absoluta toppen och bevisar att de är ett band som förtjänar att upptäckas och uppmärksammas av många många fler.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA