x
Borknagar: True North

Borknagar
True North

Poppig metal som saknar fokus och riktning

GAFFA

Album / Century Media
Utgivning D. 2019.09.27
Recenserad av
Amelie Schenström

Vackra melodier och snygga arrangemang fyller Borknagars elfte album. Bandet som tillhörde den tidiga norska black metal-scenen har sedan lång tid i stort sett lämnat detta spår och begivit sig ut på andra musikaliska stigar.

Det händer mycket på albumet True North, här finns fantastiskt vackra passager, låtar med angenäm tyngd och ytterligare andra med riktigt catchiga refränger. Men väldigt lite berör på djupet. Albumet blir en ganska splittrad historia med tunga metal-inslag omväxlande med ren popmusikkänsla som i Lights och Wild Father's Heart. I låtarna Mount Raptor och Tidal blir lyssningen rent ut sagt ganska tråkig. Sången är emellanåt ganska lam och håller inte samma höga klass som musiken i övrigt.

Bäst är förstasingeln The Fire That Burns som har både tyngd och vackra melodier och det ganska udda sista spåret Voices, som kallats en "modern folksång". Sammantaget är dock detta alltför spretigt och Borknagar årgång 2019 är nog i första hand en affär för trogna fans som med positivt sinne följt bandets utveckling över åren. Och mer kanske det inte heller försöker vara.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA