x
Kindness: Something Like A War

Kindness
Something Like A War

Genreutmanande mellanmjölk

GAFFA

Album / Female Energy
Utgivning D. 2019.09.06
Recenserad av
Morgan Storesund Skarin

Kindness har länge funnits i periferin runt artister som Solange, Robyn och Dev Hynes. Hynes och Kindness står dessutom varandra nära och likt Blood Orange (Hynes alter ego) rör sig Kindness musik mellan pop, R&B och elektroniskt utan att riktigt binda sig till någon utav dem. Men till skillnad från Dev Hynes, har Kindness aldrig riktigt lyckats hitta en egen röst i det genrelösa soundet.

Artistens nya album Something Like A War inleds med ett stolt påstående om att hen kan blanda oväntade musikaliska element. Men ju längre albumet löper desto mindre övertygande känns påståendet. Musiken rör sig mellan det ena och det andra utan att låta lyssnaren få ordentligt grepp om vad den lyssnar på. De element som Kindness valt att kombinera lyckas aldrig riktigt stärka varandra utan blir istället till en mellanmjölkig röra.

Albumet är som bäst när Robyn kommer in. Då, äntligen, får Kindness produktion vad den letar efter – ett tydligt ledmotiv. För på egen hand finns det inget som håller musiken samman. Kindness verkar trivas bättre med att stå på sidlinjen än i centrum.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA