x
Deportees: All Future

Deportees
All Future

En försiktig förhoppning om en ljusare framtid

GAFFA

Album / Sony
Utgivning D. 2019.10.11
Recenserad av
Janne Hallman

Sveriges kanske finaste band öser inte direkt ut material. All Future är första plattan på fyra år. Men det innebär att det allt som oftast är renodlad kvalité på det som släpps. Som lyssnare är man bortskämd med Deportees otroligt höga nivå, nästan så man underskattar hur bra dom är.

Deras sjätte album är mer positivt än senaste skivan The Big Sleep, som avhandlade den mörka tid vi lever i. Umeå-bandet verkar ha bestämt sig att ta fasta på det vackra och ljusa med att leva och vara människa. Att våga drömma igen, och trots eländet försöka gå vidare. Kolla bara in omslaget: barn som skrattar och ler; en sinnebild av hopp och framtid.

Som vanligt sjunger Peder Stenberg med säker och varmblodig stämma, full av engagemang och kraft. Produktionen är i stort sett samma som alltid - luftig och episk, melodierna snygga och direkta, men med de små vemodiga särdragen, en tonträff som känns så otroligt svensk. I alla fall kan jag inte beskriva det på annat sätt.

Ett par av låtarna har vi redan hört på ep:n Re-Dreaming: Time Is The Tiger och Bright Eyes, och tyckte man dom klingade starkt så finns mycket mer att hämta på All Future. En skiva att vårda ömt och ryckas med (och upp) av.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA