x
Strung Out: Songs Of Armor And Devotion

Strung Out
Songs Of Armor And Devotion

Trägna arbetare i punkens tjänst

GAFFA

Download / Fat
Utgivning D. 2019.08.09
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Trots anbud från storbolagen och ett sound som successivt klätt av sig den snäva Fat Wreck Chords-kostymen, har amerikanska Strung Out varit sin hemvist trogen sedan tidigt 90-tal. I Sverige är det inte många dussin som följer gruppen; desto fler följare finns i hemlandet.

Nionde fullängdaren introducerar en ny trumslagare. Interna stridigheter fick rutinerade Jordan Burns att hoppa av och mindre kände RJ Shankle att kliva in. Skillnaden är klart märkbar. Den trygga stomme som utgjort Strung Out i ett kvarts sekel är inte kvar, ersättaren spelar på bristningsgränsen i både snabbt och mindre snabbt material som för att bevisa sin nya position. Men det är ingen katastrof, tvärtom blir det fulsnygga hamrandet i Monuments rätt charmigt.

I stort handlar skivan om snyggt framförd poppunk med förstärkande hårdrockstendenser och ett och annat progressivt inslag, som i singeln Daggers. Arrangemangen är inte alltid medryckande och Jason Cruz sångstil är fortsatt ansträngd, men skivan är ett skäligt tillskott i gruppens diskografi.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA