x
Belle And Sebastian: Days Of The Bagnold Summer

Belle And Sebastian
Days Of The Bagnold Summer

Indiedarlings som mest myspyser

GAFFA

Album /
Utgivning D. 2019.09.13
Recenserad av
Tommy Juto

På sätt och vis är det orättvist att sitta och bedöma någons verk utan att uppleva det i dess tänkta sammanhang. Belle And Sebastians nya album Days Of The Bagnold Summer är nämligen filmmusik, och jag har inte sett filmen. Men låt oss ändå försöka.

Förra gången de komponerade för vita duken var 2001 och det till stora delar interludiumfyllda Storytelling, ett album som i skottarnas backkatalog var en parentes vid sidan av deras övriga. En plats längs en skärgårdslinje där båten endast stannar när någon aktiverat semaforen.

Denna gång har de förvisso inkluderat ett par nyinspelningar, däribland Get Me Away From Here, I’m Dying, samt grävt fram den gamla Safety Valve som härstammar från åren innan de ens gett ut Tigermilk. Övriga låtar är dock nya, ”riktiga”, plus ett par instrumentaler.

Egentligen låter det inte så osammanhängande som man oroar sig för. Bara det att skivan mest innehåller myspys och inga direkta showstoppers, trots några hyggliga försök att leverera på sin ordinarie nivå. Särskilt fastnar jag för nämnda, naivt charmiga Safety Valve och den Sarah Martin-sjungna lilla 91-sekunderstrudelutten Another Day, Another Night.

Days Of The Bagnold Summer lär inte bli så glest trafikerad att semaforen avgör när skärgårdsbåten stannar, men knappast heller B&S-linjens allra populäraste destination. Ett besök då och då utan alltför långa intervall rekommenderas dock.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA