x
Sarah Klang: Creamy Blue

Sarah Klang
Creamy Blue

Oändlig sorg i dess vackraste förpackning

GAFFA

Album / Pangur
Utgivning D. 2019.10.25
Recenserad av
Emil Viksell

Med dunder och brak äntrade Sarah Klang Sverigescenen som något slags barn till Dolly Parton och Lana Del Rey. Debuten Love In The Milky Way var besjälad countrysoul så bra som den kan vara.

Uppföljaren Creamy Blue är mer av samma ljuvliga medicin. Till viss del ännu mera av den raka countrysoulen och americanan. Ingen låt sticker riktigt ut som Strangers eller Let Me On Fire gjorde på föregångaren. Men det är ingen förlust. Tvärtom. Här föreligger ett sammanhållet och tajt stycke album helt utan dippar.

Här finns Wildfire som låter lite som ett mer chill Dixie Chicks, en sorglig låt givetvis, men med en bris som blåser in. Likadant är det med Between The Lines, som har en inneboende Laurel Canyon-ledighet. Ibland låter Sarah också väldigt mycket som den Mama Cass som hon gjorde en cover på i På Spåret.

Sarah Klang är en ovanlig talang. Och ett internationellt genombrott är definitivt att vänta – om det inte på sätt och vis redan hänt. Oändlig sorg har aldrig känts så här elegant och intagande. Det torde vara ett internationellt språk om något.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA