x
En ostoppbar naturkraft

Pascal, Slaktkyrkan, Stockholm

En ostoppbar naturkraft

Recenserad av Janne Hallman | GAFFA

Det är 15-årsjubileumsfest för Gotlandsbaserade skivbolaget Novoton, och kvällen toppas naturligtvis av deras paradband Pascal. Visby-trion har inte varit särskilt aktiva den senaste tiden, och i inledande Jag Vill Ha Allt märks det att Isak Sundström, Mimmi Skog och Manuela De Gouveia trevar lite, liksom känner sig för var de har varandra. 

Om det beror på nån slags nervositet för att vara kvällens huvudakt eller om de bara repat för lite ska vara osagt, men när Pascal väl kommer igång efter några minuter spelar det ingen roll; då är de en ostoppbar, supertajt naturkraft.

gallery_large

Likt rockens rännstensungar skramlar de fram desperat, ettrig och köttig rock, som gjord för att vara final på en sån här speciell kväll. Och extra lämplig med tanke på lokalen, ett före detta tarmrenseri i det industriella Slakthusområdet.

Repertoaren består av låtar från hela karriären, bland aftonens största höjdare hittar vi Hellre Ensam, Nyår, Min Enda Vän och det sjukt minimalistiska utbrottet 5 000 Spänn.

gallery_large

Efter en intensiv timme avslutas kalaset med Pascal-klassikern Stort Och Vackert och det är bara att konstatera två saker: underbart är kort, och att Novoton är landets kanske viktigaste musikinstitution. Hoppas att de fortsätter minst 15 år till.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA