x
Bad Religion: Age Of Unreason

Bad Religion
Age Of Unreason

Aningen gubbigt trots förnyat manskap

GAFFA

Download / Epitaph
Utgivning D. 2019.05.03
Recenserad av
Kristofer Hadodo

De går fler år mellan albumen numera och två långvariga medlemmar har lämnat skeppet, men ingen hade väl räknat ut Bad Religion? På Age Of Unreason har det framför allt hänt saker i rytmsektionen: And You Will Know Us By The Trail Of Dead-trummisen Jamie Miller har ersatt Brooks Wackerman och spelar måhända inte lika fort, men han slår hårt (Big Black Dog), och The Cult-gitarristen Mike Dimkich har tagit över från Greg Hetson. 

Trogna lyssnare får självklart sin beskärda del av klassisk melodiös Bad Religion-punk, det vill säga det uttryck som gruppen introducerade på Suffer 1988 och har förvaltat och förfinat sen dess. Chaos From Within och Faces Of Grief är två stänkare som klockar in på dryga minuten och The Approach och Old Regime är nya favoriter i en redan gedigen diskografi där högt tempo, episk stämstång, blixtrande solon och effektiva refränger är a och o.

Variation- och dynamikskapande stycken i all ära, men Lose Your Head, Candidate och Downfall känns en aning tungfotade, ja till och med gubbiga (med all rätt, förvisso), så helhetsintrycket blir lidande.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA