x
Slowgold: Live!

Slowgold
Live!

Ett lysande livedokument

GAFFA

Album / Playground Music Sweden
Utgivning D. 2019.10.18
Recenserad av
Janne Hallman

”Jag får ofta höra att live låter så annorlunda i jämförelse med studioinspelningarna, det är ju två olika upplevelser helt i sin ordning, men nu släpps Live! så folk kan sluta tjata!”

Så skriver Amanda Werne, som ju är Slowgold, i pressutskicket.

Och jag hör till de där som tjatat om detta, då jag alltid tyckt att hon blir avsevärt bättre i konsertsammanhang än i studio. När hon nu äntligen hörsammat oss, så får man ändå slänga in brasklappen att man missar det visuella med Amanda och hennes band, som är så underbart samspelta och närvarande med varandra under konserterna.

Men tack och lov hörs deras växelverkan väldigt tydligt på denna inspelning, gjord i maj förra året på Slaktkyrkan i Stockholm. Det är stökigare, friare, mäktigare. Känslorna är utanpå redan från första spåret Natten, i efterföljande Drömmar kommer rösten närmare, den är ibland nära att spricka, men håller ändå. Sedan en personlig favorit; Verklighet och som hon får gitarren att blöda, den både smeker och skakar om.

Och så där fortsätter det, fram till avslutningen med en PJ Harvey-febrig Rosor, där bandet vrider ut och in på sig själva, och Amanda ylar som om djävulen flåsade henne i nacken.

En lysande liveplatta, och hennes spelning i samma lokal i början av december kan inte komma snart nog.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA