x
Thomas Stenström: Dreamer

Thomas Stenström
Dreamer

Vemod fångat i ett stort party

GAFFA

Album / Sony
Utgivning D. 2019.11.08
Recenserad av
Roya Sarvestani

Fulöl, sena sommarnätter, cigg i gatan och heartbreak. Thomas Stenströms värld bjuder på flera klyschiga paradoxer som regnat över svensk pop det senaste decenniet. Vemod fångat i ett stort party som förenar hjärtekross, ängslighet, tillhörighet, utanförskap och dreamers på klassfest för vuxna. I denna röra finns det en del som är irriterande, en del som är inbjudande. I fallet med Dreamer lutar det främst åt det senare. 

Med Dreamer lyckas Thomas Stenström till viss del skala bort det klichéarktiga som vilar över hans och många andras medryckande hits. Hits finns det dock gott om på Dreamer, såsom första singeln Nån Annan. “Du och jag en evighet för döden“ sjunger Stenström i Himlen Kan Vänta och just de sex orden sammanfattar albumets tematik väl. Breakup. Kärlek, bedövande, svår, (o)lycklig och berusande. Med Dreamer har Stenström gjort ett album där texterna överlag är personligare och har en mer mogen karaktär förklädd i tracksuit och nostalgi.

Trots att Dreamer växer lite för varje lyssning är det svårt att riktigt få den att sätta sig kvar då den ofta drunknar i sådant vi redan hört gällande fest, kärlek och vemodängslan. Men sätter den sig inte nu sätter den sig säkerligen framöver när den spelas på radio, hemmafester och på rökiga balkonger i maj.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA