x
Mapei: Sensory Overload

Mapei
Sensory Overload

Bättre än någonsin

GAFFA

Download / Amuse
Utgivning D. 2019.11.08
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Jaqueline Cummings hamnade i rampljuset med Video Vixens 2007 och inledde år 2009 med att släppa ett minialbum på amerikanska skivmärket Downtown. Sen blev det tyst. Först 2013 följde nytt material – och ett nytt sound – och även om singlarna Don't Wait och Change var briljanta låtar tog karriären aldrig riktigt fart och det tystnade igen.

Oavsett genre och utgivningstakt väger innehållet tyngst, och 2019 imponerar Cummings återigen. Förutom lekfull hiphop och säregen pop utforskar Sensory Overload ytterligare genrer och topparna är flera. I en färsk Nöjesguiden-intervju talas det om sångträning och en sundare livsstil och nog märks det i slutprodukten. I Shoot Me From The Waist och Ether är den karakteristiska rösten bättre än någonsin.

Trots spretigheten finns det en fin röd tråd genom tunga, trygga Lykklebit, energiska Rise Up, råa From Nana och det refrängstarka titelspåret, som få andra artister lyckas upprätthålla. Och trots den påtagliga melankolin känner man sig upprymd när de sista tonerna av Paranoia klingat av.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA