x
Misery Loves Co: Zero

Misery Loves Co
Zero

Återkomst med blandat resultat

GAFFA

Download / Black Lodge
Utgivning D. 2019.11.29
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Fjärde fullängdaren inhyser onödigt långa låtar, ett par vansinnigt tjatiga refränger och en tvärusel cover på Garbages Only Happy When It Rains. Här återupplivas dessutom orimligt många grepp från den industriella 90-talsrocken med bland andra Coleman, Jourgensen, Patrick och Thåström i spetsen.

Ja, konceptuellt låter det daterat och förvånansvärt nog berör inget av singelspåren. Det gör däremot den maffiga produktionen och låtarna Dead Streets, The Waiting Room och Zero. Tack vare en påtaglig energi, en större experimentlusta och en ack så viktig fingertoppskänsla blir dessa rätt fräcka att lyssna på.

Nej, Misery Loves Co ska inte var muntert och upptempo. Det ska skava, vara mörkt, laddat, malande och gärna lite suggestivt. I huvudsak åstadkoms detta på Zero. Men det som kändes träffsäkert när gruppen lanserades 1994 känns en aning krystat idag. Misery Loves Co består av tre herrar runt 50-strecket och under sin nästan 20 år långa frånvaro har de gått miste om både styrfart och relevans.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA