x
Moonica Mac: Stark & Sårbar

Moonica Mac
Stark & Sårbar

Det är svårt att låta orden gå en förbi

GAFFA

Album / Moonica Mac
Utgivning D. 2019.11.29
Recenserad av
Roya Sarvestani

En känsla av längtan, en glimt av det som aldrig blev. Fångat i det som blev kvar. Moonica Macs eleganta vemodspop svävar mellan vardagen och hoppet där hon river ner alla känslobarriärer i en intim skildring av vad kärlek kan vara. 

Många av Macs låtalster liknar dagbokanteckningar, förädlade till poesi utan att tappa det enkla och raka. Orden rullar över mjuka melodier och hennes röst tar tag som viskningar och rop. Det finns många välskrivna rader att plocka från Macs sånger. Filmiska och iscensättande samtidigt som det likväl hade kunnat vara monologer om hjärtekross och styrkan att lämna där sinnet är svagt. “Men inte ska du bry dig att mitt hjärta gör ont, nej lämna det åt mig du jag har det hellre ont än tomt” sjunger Mac i Till Slutet Av Augusti. I Ibland tar hennes röst ett starkare tag i själen och betoningarna och röstens karaktär för tankarna till svunna tiders starka röster och berättare, såsom Barbro Hörberg och Monica Zetterlund. 

Namnet Moonica Mac sägs vara en kombination mellan just Monica Zetterlund och Fleetwood Mac. Ett sätt för Mac att beskriva sin musik. I Moonica Macs sånger lever en sorg och svärta och det är svårt att låta orden gå en förbi. De stannar kvar, som melodier i mörkret. Som trasiga sommarminnen. Och kärleken, som aldrig försvann. Stark & Sårbar är en debut som i sin all sin enkelhet skapar en stor känsla inombords.
Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA