x
Apocalyptica: Cell-0

Apocalyptica
Cell-0

Fina kompositioner men gästsångare efterlyses

GAFFA

Album / Silver Lining Music
Utgivning D. 2020.01.10
Recenserad av
Amelie Schenström

Jag saknar sångarna. I plural.

Hur skickliga musikerna än är och hur självklar cellon än är för bandets identitet är ändå den mest intressanta eran då när Apocalyptica även kollaborerade med musiker som Dave Lombardo och skilda sångare. Musiken är stark nog att bära upp kraftfulla röster såsom Ville Valo, Mats Levén, Joe Duplantier, Till Lindemann eller Cory Taylor. Albumen var som bäst under andra halvan av 00-talet med den självbetitlade plattan, World Collides och 7th Symphony.

Med Shadowmaker 2015 valde man att ha samma vokalist på alla spår med lyrik. En i sammanhanget svag sångare som drog ner helheten istället för att lyfta låtarna. Nu återgår bandet till helt instrumental sättning såsom i början av sin karriär. Bland annat detta gör nya plattan klart bättre än Shadowmaker men den når ändå inte upp till bandets mest intressanta släpp.

Här finns en rad superfina låtar att njuta av; Ashes Of The Modern World, titelspåret och Fire & Ice – den lilla flöjten i introt! – för att nämna några. Som album betraktat är det dock inte fulländat med för lite variation och dynamik.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA