x
Hannah Diamond: Reflections

Hannah Diamond
Reflections

En av de konstigare skivorna man hört på länge

GAFFA

Album / PC Music
Utgivning D. 2019.11.22
Recenserad av
Alex Pettersson

Det är inte mycket som slår en stark melodi. I brittiska pop-prinsessan Hannah Diamonds fall erbjuds mycket av denna vara på ett debutalbum som dessvärre kantras av uppenbara problem.

Reflections kan vara en av de konstigare skivorna man hört på länge. Superstarka låtar som aldrig riktigt kommer igång och helt saknar den energi de förtjänar. Istället utmynnnar det mestadels i något sörjigt mellanting av ballad och epileptisk K-pop. En slags tillbakadragen EDM som hittar mycket av influenserna från tidigt 00-tal i allmänhet och bortglömda artister som Annie och Alice Deejay i synnerhet.

Även om många minnesvärda melodier som sagt finnes påminner Reflections mest om känslan av tre påsar Gott & Blandat som girigt intagits på rad. Hannahs röst pitchas och trixas till den milda grad att det snart blir rent påfrestande för öronen. Kanske är just detta också anledningen till att debutalbumet fick vänta i sådär sju år innan det till slut såg morgonljuset. Kanske borde Hannah Diamond hålla sig till singelformatet för alltid.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA