x
Steve Buscemi's Dreamy Eyes: Sweetie

Steve Buscemi's Dreamy Eyes
Sweetie

Mer än ett kawaii bandnamn

GAFFA

Album / Rama Lama
Utgivning D. 2020.02.14
Recenserad av
Jonatan Södergren

Steve Buscemi’s Dreamy Eyes var ett av de första banden som plockades upp när skivbolaget Rama Lama Records drog igång för närmare fyra år sedan. Under dessa år har både SBDE och Rama Lama hunnit etablera sig som index för Stockholms indiekarta. På något sätt känns det som att det lilla kulturarv de faktiskt har stått för i en annars alltmer förruttnande musikstad, det som började med att den Makthaverskan-doftande låten Desire plötsligt dök upp från ingenstans i januari 2016, når sin pik på Sweetie som passande nog släpps på Alla hjärtans dag.

Med kärlekrusigt drömska Moon sätts ribban nämligen skyhögt på en gång. Efterföljande Stainless Steel med sitt minnesvärda riff och de funkiga slingorna som färglägger For Ezra; öppningssalvan är rena rama eskapismen för alla turturduvor där ute med eller utan Alla hjärtans dag-dejt. När Elias Mahfoud sedan tar över stafettpinnen som sångare i Destination förs tankarna till en korsbefruktning mellan The xx, Two Door Cinema Club och The Foals.

Sweetie visar Steve Buscemi’s Dreamy Eyes att de onekligen är mer än ett kawaii bandnamn. Med samma vänskapliga aura som utstrålas av albumomslaget tar de avstamp i några av den senaste tidens mest medryckande indieband, resultatet är ett bitvis briljant debutalbum som är lika drömskt som dynamiskt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA