x
Sepultura: Quadra

Sepultura
Quadra

Thrash i djupa klunkar

GAFFA

Album / Nuclear Blast
Utgivning D. 2020.02.07
Recenserad av
Amelie Schenström

För den som inte är av den uppfattningen att allt var bättre förr – väldigt mycket "förr" i det här fallet, det vill säga på den tiden när bröderna Cavalera dominerade i brasilianska Sepultura – har bandet under de senaste 20 åren fortsatt bjuda på härligt kvalitativ thrash metal i varierat format, ofta i mer eller mindre uttalade konceptalbum. Nya albumet Quadra är inspirerat av tankar om fyrtalet i historien, i filosofin och i den samtida världen.

Derrick Greens breda vokala register ger ett djup åt sången som många andra grupper, även de stora Bay Area-banden saknar, möjligen undantaget Chuck Billy och hans Testament. Tillsammans med veteranbasist Paulo Jr. och tillika veteranen Andreas Kisser på gitarr håller Green thrashens fana högt ännu en god bit in på bandets fjärde decennium som aktiva.

Från första anslaget till introt i Isolation och rakt igenom håller Quadra lyssnaren alert med ständiga adrenalinkickar. Med sitt 15:e album bjuder Sepultura på thrash i djupa klunkar med mycket melodi och spännande variation.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA